Zašto DNK Lab

Bez obzira što raspolažemo savremenom opremom vodeće biotehnološke kompanije, želimo da istaknemo činjenicu da je opremljenost laboratorije samo jedan od faktora neophodnih za dobijanje pouzdanih rezultata laboratorijskih ispitivanja, dok pravilno tumačenje rezultata zahteva mnogo više od kratke obuke za rukovanje aparatima. Ponosni smo što su članovi našeg tima priznati stručnjaci koji su specijalizovano znanje i višedecenijsko iskustvo sticali u eminentnim evropskim laboratorijama (Velika Britanija, Francuska, Belgija, Nemačka, Italija) i prestižnim zdravstvenim centrima u Srbiji.

Takođe, ističemo da je od presudnog značaja da se laboratorijske analize, a posebno genetičke analize, rade u odgovarajućem kontekstu, onda kada zaista imaju klinički značaj. Naši stručnjaci će svakom pacijentu na razumljiv način objasniti šta tačno određena analiza predstavlja, zbog čega je potrebno da se ona izvrši, kakvi su mogući ishodi testiranja, a nakon urađene analize će protumačiti nalaz i ukoliko je potrebno uputiti pacijenta na lekara odgovarajuće specijalnosti radi eventualnog lečenja. U našoj laboratoriji su saveti genetičara i biohemičara uvek dostupni i besplatni.

Aktivno se usavršavamo, proučavamo literaturu i učestvujemo na naučnim skupovima u zemlji i inostranstvu, pratimo trendove i preporuke relevantnih institucija u oblasti molekularne dijagnostike, kontinuirano implementiramo nove metode i proširujemo paletu analiza, pružajući pristupačne laboratorijske usluge vrhunskog kvaliteta stanovništvu, lekarskim ordinacijama i partnerskim laboratorijama u zemlji i regionu.